Goedkoop dagje Texel

Een overtocht naar Texel is niet zo kostbaar. Een retourticket met de auto kost dit jaar € 37,00. Dit is het tarief voor voertuigen met een lengte tot 6,5 meter, inclusief fietsendrager en maximaal 9 inzittenden. Motorfietsen betalen zelfs maar € 11. De veerdienst streeft naar betaalbare tarieven voor haar gebruikers, daarom is er ook al lang geen prijsverhoging geweest. Je kunt de overtocht naar Texel nog betaalbaarder maken.

Daarvoor geven we je drie slimme tips: De TESO (vervoersbedrijf boot texel) hanteert een lager tarief als je op dinsdag, woensdag of donderdag vanuit Den Helder vertrekt. Dan betaal je € 25,00 voor een retourtje. De dag van heenreizen is bepalend voor de prijs, je mag op iedere gewenste dag de terugreis maken. Als je de auto laat staan en te voet overvaart, betaal je maar € 2,50 per persoon.

Leuke budget proof uitjes 

De stranden in het noorden van Texel, bij de vuurtoren, zijn parelwit en doen niet onder voor menig tropisch strand. Oké, de palmbomen moet je er zelf bij denken, maar het is een schitterend strand en het hele jaar door de moeite van het bezoeken waard. Als je iets voor zonsondergang komt, dan kun je de zon in de zee zien zakken en de dag daarna afsluiten bij één van de strandtentjes. Op elk strand vind je toffe strandtenten. Naast de toeristische dorpjes Den Burg en De Koog, waar zich ook de meeste hotels en restaurants bevinden, zijn er op Texel nog vijf dorpen. Hier komen een stuk minder toeristen, maar zijn daarom niet minder interessant om te bezoeken. Oosterend bijvoorbeeld is een pittoresk dorpje waar je je al wandelend even in de middeleeuwen waant en in Oudeschild kun je een visje eten in de thuishaven van de Texelse vissers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *