Goedkoop dagje Texel

Een reis naar Texel is niet zo duur. Dit jaar is de prijs van een retourticket voor voertuigen € 37,00. Dit is vergelijkbaar met de prijs voor auto’s met maximaal 9 inzittenden, een fietsendrager en een lengte tot 6,5 meter. Zelfs motorfietsen betalen slechts €11. Er is al een hele tijd geen prijsverhoging geweest. Daarom hebben wij drie verstandige suggesties voor je die je in jouw gedachten kan houden!

  • Vertrek je op dinsdag, woensdag of donderdag vanuit Den Helder, dan hanteert de TESO (vervoersbedrijf boot texel) een gunstiger tarief.
  • Een retourtje kost € 25,00. 
  • Je kunt de terugreis op elke gewenste dag maken, maar de prijs wordt bepaald door de dag van de heenreis. Je betaalt slechts € 2,50 per persoon als je te voet oversteekt in plaats van met de auto.

Leuke budget proof uitjes 

De parelwitte stranden in het noorden van Texel, vlakbij de vuurtoren, zijn vergelijkbaar met veel stranden in tropische streken! Dit strand is heel mooi en een bezoek waard op elk moment van het jaar. Je kunt de zon zien ondergaan in het water en de dag afsluiten bij één van de strandtentjes als je iets voor zonsondergang arriveert. Op elk strand vind je wel een fantastische strandtent, dus kijk daar zeker naar!

Naast de toeristische dorpen Den Burg en De Koog, waar het merendeel van de hotels en restaurants is gevestigd, zijn er op Texel nog vijf andere plaatsen. Hoewel er hier een stuk minder toeristen zijn, is het toch interessant om te zien. In Oudeschild eet je een visje in de thuishaven van de Texelse visser en Oosterend is een gezellig dorp waar je heerlijk kunt wandelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *