Luxemburg-stad: de ultieme stedentrip!  

Luxemburg-stad: de ultieme stedentrip!  

Wanneer je denkt aan een stedentrip binnen Europa denk je snel aan Parijs, Barcelona of Rome. Maar wist je dat Luxemburg-stad de ultieme stad is voor een stedentrip? Deze stad heeft een rijke geschiedenis, cultuur en is de perfecte combinatie van modern en historie. Daarnaast is Luxemburg-stad makkelijk en snel te bereiken met verschillende reisopties. In dit artikel geven we je een paar tips voor de leukste stedentrip naar Luxemburg-stad! 

Reizen naar Luxemburg 

Luxemburg-stad is gemakkelijk te bereiken. Binnen een paar uur ben je in de stad, zowel met de auto als de trein. Een treinreis Luxemburg is tegenwoordig erg populair en zo ben je ook snel op de bestemming. Je staat meteen in het centrum van de stad en het is daarnaast ook nog eens goedkoop! Een enkele treinreis vanaf Amsterdam of Rotterdam kost al vanaf €33. Een stuk goedkoper dan wanneer je met de auto gaat. Binnen 5 uur sta je op het station van Luxemburg-Stad en kun je meteen beginnen met je stedentrip!  

De wijk Grund 

Een populaire plek in Luxemburg-stad is de wijk Grund. Dit is een wat lager gelegen plek, binnen de oude vestigingsmuren van de stad, gelegen aan de rivier. Het heeft een heel andere uitstraling dan de rest van de stad, en heeft authentieke, pittoreske huizen. Je kunt heerlijk door deze wijk wandelen en alles ontdekken wat Grund te bieden heeft. Je kunt er ook voor kiezen om je door een gids te laten begeleiden, of gewoon zelf de wijk te ontdekken. Er zitten ook veel gezellige restaurantjes en cafés in dit gedeelte van de stad voor een diner of een drankje.  

Luxemburg-stad: de ultieme stedentrip!  

Natuur in de stad  

In tegenstelling tot wat je zou verwachten, heeft Luxemburg-stad ook veel natuur. De stad grenst aan twee rivieren en straalt daarom rust uit. Wil je heerlijk wandelen? Ga dan bijvoorbeeld naar Parc de la Pétrusse, waar een rivier doorheen loopt. Een prachtig park waar je even helemaal ontsnapt aan de drukte van de stad. Wanneer je hier bent zou je bijna vergeten dat je in de hoofdstad van Luxemburg bent!  

Luxemburg-stad: de ultieme stedentrip!  

Tijd voor foto’s 

Wil je prachtige foto’s maken en genieten van mooie uitzichten? Ga dan naar Palais de Justice. Dit is echt een must-see wanneer je in Luxemburg-stad bent. Ook is er een glazen lift vanaf Pescatore Park waarmee je een prachtig uitzicht hebt over de stad, en zo’n 70 meter de diepte in gaat. Ook de Adolfsbrug is een prachtige brug waarop je uit kunt kijken op rotswanden.  

Culinair genieten  

Hongerig na een dagje wandelen door de stad? Aan leuke restaurantjes ontbreekt er niks in Luxemburg-stad. In de wijken Clausen en Grund heb je leuke terrasjes en hotspots met voor alle smaken wat wils. Voor lunchen strijk je neer bij Booster’s en dineren doe je bij Zanzen. Wil je nog wat uurtjes door? Leuke nachtclubs, zoals Club M, vind je ook in deze wijken.  Luxemburg-stad is de ideale stad voor een citytrip! Het reizen naar de stad met de trein is enorm makkelijk en ook nog eens goedkoop. Met 5 uurtjes sta je midden in het centrum en begin je meteen met het ontdekken van deze culturele en bruisende stad!  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *